Trending

Vodafone: αποκαλύφθηκε απάτη

Οι τελευταίες πληροφορίες και η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρουν ότι τρία άτομα κατηγορούνται για απάτη σε βάρος της Vodafone.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ότι crackers , αφού διείσδυσαν στα υπολογιστικά της συστήματα, επενέβησαν στην υπηρεσία MMS ,με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο διαδίκτυο, χωρίς να καταγράφεται η κίνηση του όγκου των δεδομένων που διακινούσαν.

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι, αφού παραβίασαν τα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας για χρονικό διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών, ενεργοποίησαν στην Κούβα, δεκάδες τηλεφωνικούς αριθμούς προπληρωμένου χρόνου ομιλίας. 

Με την τεχνική αυτή πραγματοποίησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση μεταφοράς δεδομένων διαδικτύου, μέσω κινητών τηλεφώνων, χωρίς οι ίδιοι να χρεώνονται, ζημιώνοντας έτσι την εταιρεία με το ποσό των 690.501,69 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στην Κούβα η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους, πωλούσαν τη σύνδεσή στο διαδίκτυο, σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που ίσχυε στην εγχώρια αγορά της Κούβας, με αποτέλεσμα να προσπορίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη