Trending

"Η Ελλάδα Καινοτομεί": 2ος διαγωνισμός έρευνας και καινοτομίας

Με διακηρυγμένο στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ως βασικών πυλώνων για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ο διαγωνισμός επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα, ανοίγοντας δρόμους για την εμπορική τους αξιοποίηση και στηρίζοντας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, μια άλλη Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί. Ξεκινώντας με εφαλτήριο την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης διοργάνωσής του, που ολοκληρώθηκε το 2011, ο διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας αναδεικνύει τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα ως κεντρικό άξονα ενός εθνικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση.

Σε μια περίοδο ανταγωνιστικότητας και όπου οι Έλληνες επιστήμονες, και ιδιαίτερα οι νέοι, αναζητούν, μέσα σε ένα πιεστικό περιβάλλον, διαύλους ανάδειξης της δραστηριότητάς τους, ενώ οι Έλληνες επιχειρηματίες στρέφονται προς νέες διεθνείς αγορές και προσανατολίζονται στο διεθνή ανταγωνισμό, η γέφυρα ανάμεσά τους, την οποία οικοδομεί ο διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» αποτελεί κορυφαία επιταγή της συγκυρίας. Η επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού στηρίχτηκε στο υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, στη διαφάνεια και την αξιοκρατία, αλλά και στη θέρμη με την οποία τον αγκάλιασαν τόσο η ερευνητική όσο και η επιχειρηματική κοινότητα, με αποτέλεσμα σχεδόν το σύνολο των προτάσεων που προκρίθηκαν στην τελική του φάση να βρίσκεται σήμερα σε διαδικασία διαπραγματεύσεων ή διαμόρφωσης συμφωνιών για την παραγωγική υλοποίηση.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι ερευνητές, ερευνητικές ομάδες, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά ή/και ερευνητικά στην Ελλάδα καθώς και ιδρύματα της ημεδαπής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας, ανεξάρτητα από το εάν είχαν λάβει ή όχι μέρος στον πρώτο διαγωνισμό.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.


Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το ΣΕΒ και τη Eurobank και περιλαμβάνει δύο κατηγορίες βραβείων:

Μία για την Εφαρμοσμένη Έρευνα & μια για τη Καινοτομία. Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν από δύο βραβεία, πρώτο (Α) και δεύτερο (Β) δηλαδή συνολικά τέσσερα βραβεία. Τα βραβεία του διαγωνισμού ανά πεδίο είναι χρηματικά, ύψους 15.000 ευρώ το κάθε α΄ βραβείο και 8.000 ευρώ το κάθε β΄ βραβείο, και συνοδεύονται από τιμητική πλακέτα.

Αναλυτικές προϋποθέσεις και αιτήσεις συμμετοχής στο www.kainotomeis.gr
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη