Trending

ΟΠΑΠ: Διορισμός 3μελούς επιτροπής ελέγχου

Η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιτρέπεται να χορηγείται από τις δημόσιες αρχές Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο πλαίσιο της ευρείας διακριτικής ευχέρειας που διαθέτουν, αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών (μονοπώλιο) όχι μόνο σε δημόσιο οργανισμό του οποίου η διαχείριση υπόκειται στην άμεση εποπτεία του κράτους, αλλά ακόμη και σε ιδιωτική επιχείρηση, υπό την προϋπόθεση ότι ασκείται εκ μέρους των αρμοδίων αρχών του Κράτους Μέλους αυστηρή εποπτεία επ' αυτής. Ως αυστηρής δε εποπτείας νοουμένης της εποπτείας που αποσκοπεί στο να ελέγχονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ο τομέας τυχερών παιγνίων, όπως η αποτροπή της ενθαρρύνσεως υποβολής σε υπερβολικά υψηλές δαπάνες για παίγνια και καταστολής της εξαρτήσεως από αυτάκατά αποτελεσματικότερο τρόπο, από ό,τι αν ίσχυε καθεστώς, το οποίο θα επέτρεπε στους επιχειρηματίες, στους οποίους θα δινόταν έγκριση να ασκούν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο ρυθμίσεως μη αποκλειστικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω νομολογίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη διαπραγμάτευση με την ΟΠΑΠ Α.Ε. α. για την παράταση του αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών της από το 2020 έως το 2030 και β. για τη σύμβαση χορήγησης άδειας 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) περιλήφθηκαν διατάξειςπροκειμένου να ασκείται πράγματι εκ μέρους του συμπληρωματική αυστηρή εποπτεία, κατά τρόπο συστηματικό και πέραν της εποπτείας που ήδη ασκείται μέσω της υπάρχουσας νομοθεσίας αποσκοπώντας στον έλεγχο των ως άνω ενδεικτικά αναφερομένων κινδύνων, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να αποσκοπεί στην άσκηση ελέγχου διαχείρισης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στα πλαίσιο εφαρμογής της εν γένει κείμενης νομοθεσίας για τον έλεγχο και την εποπτεία των τυχερών παιχνιδιών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά κυρίως της ανωτέρω Υπουργικής Αποφάσεως και των δύο συμβατικών κειμένων, ο Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε με την υπ' αριθμ. 07274ΕΞ/2012 απόφασή του το διορισμό των κ.κ. Διονυσίου Φιλιππόπουλου, δικηγόρου, Ευγένιου Γιαννακόπουλου, δικηγόρου και Κωνσταντίνου Μαγουλά, καθηγητή του Ε.Μ.Π. ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της ΟΠΑΠ Α.Ε., προκειμένου να επιβλέπει και να μεριμνά για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος για την εκ μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε. και των πρακτορείων της τήρηση των σχετικών προβλέψεων των ανωτέρω συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας.

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη