Trending

Κορρές: αύξηση κερδοφορίας, ανάπτυξη πωλήσεων

Ανάπτυξη πωλήσεων στην  ελληνική αγορά και σημαντική αύξηση της καθαρής κερδοφορίας, παρουσίασε ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ στα αποτελέσματα του 9μήνου 2012.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι πωλήσεις  του  9μηνου του 2012  ανήλθαν στα €30,9 εκατ. από €31,8 εκατ., επηρεασμένες από τις χαμηλότερες πωλήσεις του εξωτερικού δεδομένου ότι η Johnson & Johnson παράγει πλέον κυρίως η ίδια τα προϊόντα που διανέμει στην Β. Αμερική καθώς και ενεργειών αναδιοργάνωσης στις οποίες προέβη ο Όμιλος σε χώρες εστίασης (Γερμανία, Ισπανία) με στόχο την σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας και της παρουσίας του στις αγορές αυτές.

Ο Όμιλος παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε επίπεδο κερδοφορίας -  το μικτό περιθώριο κέρδους, ανήλθε στα 63% από 59%, αύξηση κατά  350 μονάδες βάσης προερχόμενη κυρίως από την ορθολογικοποίηση του μίγματος και της πολιτικής πωλήσεων καθώς και της βελτίωσης του κόστους.

Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν στα  €6,6 εκατ. αυξημένα κατά 0,7% έναντι του 2011. Το 2011 υπήρχαν ιδιαίτερα αυξημένα έσοδα από την Johnson & Johnson λόγω συμβατικής υποχρέωσης με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου. Αν εξαιρεθεί η επίπτωση των εν λόγω εσόδων η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας αντιστοιχεί σε 54,6%. Η σημαντική αυτή βελτίωση είναι αποτέλεσμα της αύξησης του μικτού περιθωρίου και της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.  

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα €1,4 εκατ. από €1,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 38,9%.

Στην Ελλάδα, παρά το κλίμα ύφεσης το οποίο επιδεινώθηκε το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2012, δυσχεραίνοντας  τις συνθήκες αγοράς, ο Όμιλος κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 1,5% και να διατηρήσει την αύξηση του μεριδίου που είχε πετύχει στο κανάλι του Φαρμακείου το 2011. Παράλληλα σημείωσε ανάπτυξη σε όλα τα σημεία πώλησης του μέσα από την ενεργή στήριξη της μάρκας εστιάζοντας σε διαφήμιση (τηλεοπτική, έντυπη και ηλεκτρονική), το λανσάρισμα καινοτόμων σειρών (αντιγήρανση & φροντίδα μαλλιών), την ανανέωση προϊοντικών κατηγοριών (ανδρική φροντίδα και φροντίδα σώματος), την ανανέωση της ιστοσελίδας της μάρκας, και την περαιτέρω στήριξη του σημείου διανομής (Φαρμακείο) καθώς και τοπικών κοινωνιών (συμβολαιακή γεωργία) και επιστημονικών συνεργασιών.


Στο εξωτερικό ο Όμιλος προχώρησε σε σημαντικές ενέργειες αναδιοργάνωσης της δραστηριότητάς του στη Γερμανία  και Ισπανία προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία ώστε στη συνέχεια να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στις αγορές αυτές, ενώ  υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις του στην Αγγλία . Στόχος του Ομίλου στις συγκεκριμένες αγορές, είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της μάρκας στα σημεία ημι-επιλεκτικής διανομής και στα φαρμακεία, τόσο μέσω προωθητικών ενεργειών όσο και με την τοποθέτηση νέων προϊόντων. Στην Β. Αμερική ο Όμιλος συνεχίζει να διευρύνει την παρουσία του μέσω της συνεργασίας του με την Johnson &Johnson.

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη