Trending

ΟΤΕ και Κόκκαλης "κονταροχτυπιούνται" για 161 εκατομμύρια ευρώ

Σε μεγάλη κόντρα έχει εξελιχθεί η διεκδίκηση από πλευράς ΟΤΕ αλλά και από πλευράς Intracom (συμφερόντων Κόκκαλη) έργου αξίας 161 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά ένα από τα μεγαλύτερα έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών, το rural broadband.

Το έργο του rural broadband αποφασίστηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει και αφορά την ευρυζωνική διασύνδεση αγροτικών και νησιωτικών περιοχών. Το έργο θεωρείται ελκυστικό όχι μόνο στην αρχική φάση του που αφορά 17 χρόνια αλλά και στη διεκδίκηση της συνέχειάς του που αφορά άλλα 15-20 χρόνια. 

Βασικοί διεκδικητές είναι ο ΟΤΕ και η Intracom. Στον ΟΤΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ έχει θέσει το έργο στις προτεραιότητές του εμπλέκοντας στην προετοιμασία όλα τα αρμόδια στελέχη. Για το κατασκευαστικό κομμάτι έχει κλείσει ήδη συμφωνία με τον πάροχο. 

Από την άλλη πλευρά ο Σωκράτης Κόκκαλης θα συμπεριλάβει την κατασκευαστική του Intrakat ενώ θεωρείται πιθανό να πείσει και τη Vodafone να συμμετάσχει.

Πλην των δύο αυτών διεκδικητών, προσφορές αναμένεται να καταθέσουν οι Wind, Cyta αλλά και ξένοι κολοσσοί όπως οι Ericsson, Huawei και ZTE.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη