Trending

Πως να βγάλετε χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι (και να μην τα δηλώνετε λένε)

Ένα από τα θέματα που καίνε τους συμπολίτες μας όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό είναι πως θα βγάλουν χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι, δεδομένου και ότι η ανεργία χτυπάει κόκκινο. 


Στο μεγάλο αυτό ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει αρθρογράφος του Fortune Greece αναφέροντας αρκετούς εναλλακτικούς τρόπους πηγής εισοδημάτων και αναγράφοντας σχετικά "Η λύση είναι να εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας και να τις πουλήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Καμία από τις παρακάτω λύσεις δεν θα σας κάνει πλούσιους, ούτε θα σας εξασφαλίσει μεγάλο και σταθερό εισόδημα. Μπορεί όμως να γίνει μια λύση που θα σας στηρίξει στη δύσκολη αυτή εποχή, ενώ η εμπειρία που θα αποκτήσετε μπορεί να σας οδηγήσει κάποια στιγμή στην επαγγελματική ή επιχειρηματική επιτυχία."

Μέχρι εδώ καλά. Μόνο που το άρθρο εκτός από επισκεψιμότητα απέκτησε και αρκετά αρνητικά σχόλια καθώς στις ιδέες που πρότεινε (μεταφράσεις, πωλήσεις μεταχειρισμένων βιβλίων, απομαγνητοφωνήσεις/δακτυλογραφήσεις, επιδιορθώσεις ενδυμάτων, call center agent, χειροποίητες δημιουργίες, παραγωγή αγροτικών προϊόντων, μαθήματα, συγγραφέας/copywriter ή να νοικιάσετε ένα δωμάτιο) δεν ανέφερε πουθενά τη δήλωση των σχετικών εισοδημάτων. Το αποτέλεσμα είναι η συλλογή αρνητικών σχολίων που κατακρίνουν την κίνηση της ενίσχυσης της "μαύρης εργασίας" γνωρίζοντας ότι παράλληλα υπάρχουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας στην Εφορία, πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, κλπ. 

Όπως αναφέρει αναγνώστρια σαν σχόλιο στο εν λόγω άρθρο: "θεωρώ απαράδεκτο να ενθαρρύνετε τον κόσμο να εργαστεί παράνομα...Η απλή λογική του 'έχεις lower, κάνε μεταφράσεις' βλάπτει σοβαρά. Αμφιβάλλω αν θα συμβουλεύατε ποτέ νοσοκόμες να κάνουν εγχειρήσεις απλά και μόνο γιατί έχουν βρεθεί κοντά σε γιατρό και 'έμαθαν'".
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη