Trending

Πωλήσεις στα κρυφά για γνωστό κολοσσό

Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση καθώς συγκεκριμένες καταγγελίες φέρονται να κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αφορούν εξελίξεις στον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο Πετζετάκη. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Euro2day "καταγγελίες-σοκ αναφέρονται στη ρευστοποίηση των θυγατρικών του ομίλου Πετζετάκι σε Γερμανία και Ισπανία δια της... πλαγίας οδού και χωρίς καμιά έγκριση-ενημέρωση των μετόχων και των πιστωτών της πρώην εισηγμένης, 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στο μακρόβιο σίριαλ των εξελίξεων στον όμιλο Πετζετάκι, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διοικητικές αστοχίες, σειρά στρατηγικών επενδυτών που... έρχονταν μέρα και έφευγαν νύχτα, αλλά και πολλά ερωτήματα των μετόχων μειοψηφίας σχετικά με τη στάση που έχουν κρατήσει οι διοικήσεις του ομίλου κατά τα τελευταία χρόνια.

...Οι συναλλαγές αυτές όχι μόνο δεν αναφέρθηκαν στις τελευταίες δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης που αφορούσαν το εννεάμηνο του 2012 (σ' αυτές οι δύο θυγατρικές φέρονται πως κατέχονται κατά 100% από την εισηγμένη), αλλά επιπλέον ήταν παράνομες γιατί οι μετοχές ήταν ενεχυριοδανεισμένες υπέρ ομολογιακών δανείων(!)"
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη