Trending

Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής Apple [video]

Γράφει η Agnes L.

Tα κινέζικα εργοστάσια που κατασκευάζουν προϊόντα της Apple κακομεταχειρίζονται τους εργαζόμενους. Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από μία έρευνα που πραγματοποίησε η εκπομπή Panorama του BBC.

Οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες. Εργάζονται 12 ώρες συνέχεια και στο τέλος καταρρέουν.

Τα πλάνα κατέγραψε μία κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει δημοσιογράφοι του καναλιού και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες παραγωγής όπου κατασκευάζονται τα τελευταία μοντέλα  του iPhone.
Στα εργοστάσια της Pegatron στη Σαγκάη εμφανίζονται εργάτες που κοιμούνται λόγω της κούρασης.

Η εκπομπή του BBC έδειξε ότι οι κανονισμοί για το ωράριο εργασίας για τους κοιτώνες τους ,για τα σεμινάριά τους και ότι άλλο τους αφορά παραβιάζονται στα εργοστάσια της Pegatron.

Η Pegatron ανακοίνωσε ότι ερευνά προσεκτικά τις καταγγελίες του Πανόραμα και αν διαπιστώσει ότι όλα αυτά ισχύουν θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Οι ρεπόρτερς του BBC επισκέφθηκαν και το νησί Μπάνγκα της Ινδονησίας. Εκεί βρίσκεται η αλυσίδα προμηθειών της εταιρείας. Εκεί βρήκαν ανήλικα παιδιά να δουλεύουν μέσα στη λάσπη για να συγκεντρώσουν κασσίτερο που είναι η πρώτη ύλη για την κατασκευή εξαρτημάτων των iPhones και άλλων κινητών τηλεφώνων.

Κινδυνεύουν τα παιδιά να καταπλακωθούν από τους τόνους λάσπης στα πρόχειρα εργοτάξια που κάνουν οι θυγατρικές και οι συνεργαζόμενες εταιρείες της Apple.

Δείτε εδώ το video-αποκάλυψη:
<span style="font-family: Verdana, sans-serif;">
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη