Trending

"Έφοδος" ταξιτζήδων του ΣΑΤΑ στην επίσημη παρουσίαση του UBER στην Αθήνα

Πραγματικά δεν έχουν τελειωμό οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών ΤΑΞΙ του ΣΑΤΑ κατά της έναρξης λειτουργίας του UBER στην Αθήνα. 

Στις 2 Δεκεμβρίου ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το UBER στην Αθήνα και ενημερώναμε γράφοντας σχετικά: "Η αμερικάνικη εταιρία δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθεί κανείς μέσα στην πόλη, μισθώνοντας μέσω του smartphone του είτε ένα συμβατικό ταξί είτε ένα ιδιωτικό όχημα με μη επαγγελματία οδηγό.


Το γεγονός αυτό (το ιδιωτικό όχημα με μη επαγγελματία οδηγό) έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από σωματεία taxi σε πολλές χώρες. Έχει κάνει όμως και την εταιρία διάσημη. Σε πρώτη φάση στη χώρα μας λανσάρεται η υπηρεσία που αφορά οδηγούς Taxi (Uber Taxi) και έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Taxiplon και Taxibeat."

Όμως η κίνηση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πρωτοστάτη τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, Πρόεδρος του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας) και άμεση επίθεση μέσω μηνυμάτων Facebook κλπ.

Δεν έφτανε όμως αυτό. Όπως μαθαίνουμε χθες, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπηρεσίας UBER σε ταξιτζήδες από στελέχη της εταιρίας, εμφανίστηκαν και  ταξιτζήδες του ΣΑΤΑ μαζί με τον πρόεδρό τους και τον νομικό τους σύμβουλο. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να επέλθει ηρεμία.

Σημειώνεται ότι ο ΣΑΤΑ έχει δηλώσει ότι θα διαγράφονται τα μέλη του που γίνονται συνεργάτης του UBER:
"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την εισβολή της UBER στην καθημερινότητα μας, το ΣΑΤΑ σας ενημερώνει για τα εξής :

1) Σε συνεργασία με Συνδικάτα από όλη την Ευρώπη, δημιουργήσαμε την κατάλληλη νομική επιχειρηματολογία προκειμένου να δώσουμε την μάχη μας εναντίων της UBER στα Ελληνικά Δικαστήρια.

2) Με απόφαση της Διοίκησης, κάθε ταξιτζής που είναι συνεργάτης της UBER διαγράφεται οριστικά από το μητρώο του ΣΑΤΑ.

3) Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι οι οδηγοί τους δεν είναι συνεργάτες της UBER. Eάν είναι, τότε, ή απολύουν τους οδηγούς τους, ή διαγράφονται από το Σωματείο.

Καλούμε όσους ταξιτζήδες έγιναν συνεργάτες της UBER και εκούσια ή ακούσια παραβιάζουν βασικούς και θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του ταξί στη χώρα μας, να αποσύρουν άμεσα την συμμετοχή τους από την συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης, ας αναλογιστούν ότι συνδράμουν και γιγαντώνουν οικονομικά μια εταιρία, η οποία ευθύνεται για τον οικονομικό μαρασμό εκατομμυρίων συναδέλφων από όλο τον κόσμο.

Για όλους εμάς, μετά και από αυτή την προειδοποίηση, κάθε ταξιτζής – συνεργάτης της UBER είναι εχθρός και ανεπιθύμητος για τον κλάδο μας.

Από σήμερα ως διοίκηση, δεν θα μπορούμε (και δεν θα έχουμε την δυνατότητα), να προστατέψουμε κανέναν από την οργή των συναδέλφων. Δυστυχώς, οι αυθόρμητες αντιδράσεις δεν χαλιναγωγούνται.

Κανένας Έλληνας ταξιτζής στην UBER."
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη