Trending

Νέα τραγωδία; Χάθηκε Μαλαισιανό αεροσκάφος της Air Asia

Ωρες αγωνίας ζουν εκατοντάδες συγγενείς των επιβαινόντων σε αεροσκάφος της AirAsia, μαλαισιανών συμφερόντων εταιρεία χαμηλού κόστους, με 162 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης. Ο πιλότος είχε ζητήσει να «αποκλίνει» από την πορεία πτήσης για να αποφύγει τις κακές καιρικές συνθήκες.
Οι έρευνες που άρχισαν σήμερα για να βρεθεί το αεροπλάνο της εταιρείας AirAsia, το οποίο εξαφανίσθηκε ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες, διακόπηκαν για τη νύκτα και θα επαναληφθούν αύριο, Δευτέρα το πρωί, ανακοίνωσε το ινδονησιακό υπουργείο Μεταφορών.

"Διακόψαμε τις έρευνες επειδή άρχιζε να νυκτώνει. Επίσης οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θα επαναλάβουμε τις έρευνες αύριο στις 07:00 (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) ή ακόμη και νωρίτερα αν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα», δήλωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Η πτήση QZ8501 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08.30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ.) νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».
Η αεροπορική εταιρία AirAsia ανακοίνωσε ότι «ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών» που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. «Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας», πρόσθεσε η AirAsia.
Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας εξετάζει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Airbus A320-200 με 162 επιβαίνοντες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο ανατολικό τμήμα του νησιού Μπελιτούνγκ στη θάλασσα της Ιάβα.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη