Trending

Νεκρός βρέθηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας

Γράφει η Agnes

Σοκ προκαλεί ο θάνατος του γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Τον δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη κατά τις 1:00 σήμερα τα ξημερώματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ληστεία. Τον έδεσαν και τον χτύπησαν βάναυσα.

Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών Κάρολος Μπερζάν και φοίτησε κατά καιρούς στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδέςτου. Εργάστηκε κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες.

Το 1961 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το περιοδικό Ταχυδρόμος και την επόμενη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων Τα μηχανάκια. Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας οδηγήθηκε τρεις φορές σε δίκη για το διήγημα του Το Αρμένισμα. Από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφική του δραστηριότητα. Το 1987 το μυθιστόρημα του Η φανέλα με το εννιά μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Παντελή Βούλγαρη.

Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 1967 για Το Αρμένισμα και δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το 1976 για τη Βιοτεχνία υαλικών και το 2002 για το Δύο φορές Έλληνας.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη