Trending

Οι κινήσεις γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών για να σωθεί

H προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας, παρά την συναίνεση του μεγαλύτερου μέρους των πιστωτών, φαίνεται να πέφτει -προς το παρόν τουλάχιστον- στο κενό για την On Telecoms. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη κίνηση από την πλευρά της διοίκησης της εταιρίας, η οποία εστιάζεται σε πρώτη φάση στην υποβολή έφεσης.
Η απόφαση, δημιούργησε, έκπληξη και ερωτηματικά στην Εθνικής Αντιστάσεως, δεδομένου ότι θεωρείται πως φρενάρει την επανεκκίνηση της εταιρείας και την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θεωρείται ατυχής συγκυρία, σε μία περίοδο που αναζητούνται θέσεις εργασίας, να κινδυνεύουν να χαθούν κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες.
Το σχέδιο προέβλεπε τη δραστική μείωση του δανεισμού της και κατά συνέπεια και των κεφαλαίων που απαιτούνται ετησίως για την εξυπηρέτησή του, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα έναν ισορροπημένο ισολογισμό.


Ειδικότερα, ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός της On Telecoms (κυρίως προς την Eurobank), που ήταν το Σεπτέμβριο περί τα 62 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο θα περιορίζονταν σε περίπου 5 εκατ. ευρώ, εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου ήταν υπέρ της υπαγωγής στο άρθρο 106. Το μεγαλύτερο ποσό του δανεισμού της θα κεφαλαιοποιούταν με την εισαγωγή στο μετοχικό κεφάλαιο ενός νέου μετόχου. Παράλληλα θα κεφαλαιοποιούταν και ο δανεισμός της από τον βασικό της μέτοχο (περί τα 30 εκατ. ευρώ) που είναι το Argo Capital Fund.
Επίσης, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας, το σχέδιο εξυγίανσης και επανεκκίνησης περιλαμβάνει και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με μετρητά ύψους 15 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτήσει και την αναγκαία ρευστότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία της.
Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, η διοίκηση της εταιρείας, ανασυντάσσει το νομικό της οπλοστάσιο και δηλώνει ότι η έφεση θα είναι μία μόνο από τις επερχόμενες κινήσεις της, με σκοπό να διατηρήσει την υπόστασή της και να ξαναμπεί δυναμικά στην αγορά.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη