Trending

Άγρια κόντρα μεταξύ top γαλακτοβιομηχανιών - μηνύσεις

Σε άγρια κόντρα οδηγούνται δύο από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Και ενώ όλοι ανέμεναν την επερχόμενη συμφωνία συνεργασίας τους αντ'αυτού κατατίθενται μηνύσεις.

Η θυγατρική της Vivartia ΔΕΛΤΑ, η οποία αναμένεται να ζητήσει την ακύρωση των αποφάσεων της τελευταίας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΜΕΒΓΑΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε μήνυση με την οποία ζητά τη δίωξη της οικογένειας Παπαδάκη για απάτη αλλά και διαχειριστικό έλεγχο στη ΜΕΒΓΑΛ για τα πεπραγμένα της πλευράς Παπαδάκη.

Η μήνυση έρχεται μετά την άρνηση της οικογένειας Παπαδάκη να τηρηθεί το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί τον περασμένο Απρίλιο και προέβλεπε την απόκτηση του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας αρνείται να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στη ΔΕΛΤΑ, ακόμη και μετά την έγκριση της συναλλαγής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ρητά προέβλεπε το προσύμφωνο συνεργασίας.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ δηλώνουν άγνοια για την κίνηση της ΔΕΛΤΑ και αναφέρουν πως δεν έχουν λάβει ενημέρωση για την ύπαρξη μήνυσης εναντίον της οικογένειας Παπαδάκη, ενώ αποφεύγουν να τοποθετηθούν που η πλευρά Παπαδάκη δεν έχει ολοκληρώσει τη συναλλαγή, όπως προέβλεπε το προσύμφωνο.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη