Trending

Αιματηρή επίθεση στη Γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo [video]

12 νεκροί και 10 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 2 αστυνομικοί.


Όλο και περισσότερο όσο περνά η ώρα ακούγεται η εκδοχή ότι πρόκειται για δράση ισλαμιστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες εισέβαλαν στο κτίριο της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας και άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ. Την ώρα που έβγαιναν, οι ένοπλοι φέρεται να φώναξαν «Αllahu Akbar» (O Aλλάχ είναι μεγάλος).

Αξίζει να αναφερθεί  ότι η εφημερίδα είχε προκαλέσει αντιδράσεις το 2011, όταν δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα μουσουλμάνων ηγετών και λιγότερο από μία ώρα πριν το περιστατικό, το twitter του περιοδικού είχε αναρτήσει σατιρικό σκίτσο με «ευχές» του αρχηγού της τζιχαντιστικής ISIS (του αυτοαποκαλούμενου «χαλίφη της Βαγδάτης»).

Ο Φρανσουά Ολάντ έσπευσε στο σημείο και συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. "Σήμερα η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο σοκ. Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και η χώρα είναι υπό απειλή. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες. Σήμερα σκέφτομαι τα θύματα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον θάνατο και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι" δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.



<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη