Trending

Alpha Bank και Eurobank κατέθεσαν αίτηση στο μηχανισμό ρευστότητας ELA

Τουλάχιστον δύο τράπεζες στην Ελλάδα υπέβαλλαν αίτηση στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας Emergency Liquidity Assistance (ΕLΑ).

Πρόκειται για τις Alpha Bank και Eurobank οι οποίες υπέβαλαν αίτηση για προληπτική ένταξη στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA), δεδομένης της μεγάλης και σταθερής αιμορραγίας που υπάρχει στις καταθέσεις, αλλά και στην αναστάτωση που δημιούργησε η διακύμανση του ελβετικού φράγκου.

Οι τράπεζες ζητούν ρευστότητα 5 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουν χρήση της συγκεκριμένης βοηθητικής γραμμής ακόμα. Εκτιμάται μάλιστα ότι είναι πιθανό κάτι τέτοιο να αποφευχθεί μέχρι τις εκλογές και στη συνέχεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Πηγές της Alpha Bank αναφέρουν ότι η ρευστότητα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για την οικονομία και πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα καταφύγουν στον μηχανισμό τη Δευτέρα. Μεγάλο πλήγμα για τις τράπεζες, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι και οι αλλεπάλληλες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη