Trending

ΝΑΙ Draghi (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) στην Ελλάδα αλλά με όρους

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαίωσε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, υπό μια σαφή προϋπόθεση: Η χώρα να είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα.
Ανακοινώνοντας την έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, από τον Μάρτιο του 2015, ο Draghi κατέστησε σαφές ότι για αγορές ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, οι χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως θα προβλέπονται επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας για τα κρατικά ομόλογα των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις της ΕΚΤ, όπως τις παρουσίασε ο Mario Draghi, είναι οι εξής:
- H EKT θα αγοράζει τίτλους (ιδιωτικού και κρατικού τομέα) ύψους 60 δισ. ευρώ μηνιαίως.
- Τον Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσει η αγορά κρατικών ομολόγων υπό επενδυτικό βαθμό.
- Οι αγορές κρατικών ομολόγων θα καθορίζονται από τη συμμετοχή της κάθε εθνικής κεντρικής τράπεζας στο κεφάλαιο της ΕΚΤ.
Το πρόγραμμα αγοράς τίτλων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θα στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης, ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη έχουν επιδεινωθεί, προειδοποίησε ο Mario Draghi, για να τεκμηριώσει την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη