Trending

Οι "γαλάζιοι" και οι "κόκκινοι" επιχειρηματίες - τι ψηφίζουν

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας παίρνει και αυτός θέση στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μάλιστα οι περισσότεροι από τα μεγάλα επιχειρηματικά "τζάκια" της χώρας έχουν παραδοσιακά σχέσεις με το ένα ή το άλλο κόμμα.

Το γαλάζιο στρατόπεδο
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο οι πληροφορίες αναφέρουν αρκετούς επιχειρηματίες ξεκινώντας από τους Mπόμπολα, Mυτιληναίο, Mελισσανίδη, Στασινόπουλο, Bασιλάκη, Δαυίδ, Φέσσα, Kοπελούζο. Επίσης αρκετούς μεγαλοξενοδόχους όπως τους αδελφούς Aνδρεάδη, τον Π. Mαντωνανάκη, τον N. Aγγελόπουλο (Aldemar),τους αδελφούς Mαρτίνου (με την Γεωργία Mαρτίνου, βουλευτή της N.Δ.) και Aχιλλέα και Kωνσταντίνο Kωνσταντακόπουλο (Costa Navarino, Costa-mare), τον Mυλωνά (Alumil) κ.α. Στην πλευρά αυτή, φαίνεται ότι τοποθετείται η πλειοψηφία των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως αναφέρει η DealNews.

Πάντως κάποιοι από τους προαναφερθέντες έχουν ανοίξει πόρτα επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. ο Μπόμπολας ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το κόκκινο στρατόπεδο
Χαμηλότερο προφίλ φέρονται να εμφανίζουν όσοι προσεγγίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει παραδοσιακά σχέσεις όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με αρκετά ανώτατα στελέχη. Ο Δ. Δασκαλόπουλος επίσης έκανε άνοιγμα βάζοντας τον Tσίπρα στα "σαλόνια του ΣEB", παρά την αντίδραση του παραδοσιακού κατεστημένου των βιομηχάνων, ενώ επικοινωνία διατηρεί και ο Γ. Περιστέρης.

Οι συναινετικοί
Υπέρ συναινετικών λύσεων τάσσονται αρκετοί επιχειρηματίες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και όσοι δεν θέλουν να κατηγοριοποιηθούν σε μία ομάδα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και λόγω οικονομικού εκτοπίσματος ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Σπύρος Λάτσης. 

Λιγότερη εμπλοκή στα πολιτικά φαίνεται να εμφανίζουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Δ. Ιωάννου.
Πηγή

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη