Trending

Πασίγνωστη εταιρία συγχωνεύεται και μεταφέρει την έδρα της στην Ελλάδα

Τη συγχώνευσή της με την Κυπριακή UFIB Limited,που αποτελούσε τον βραχίονα με τις διεθνείς της δραστηριότητες, αποφάσισε η Chipita πέρνωντας αυτές τις ημέρες και την έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η συγχώνευση θα γίνει μα απορρόφηση της UFIB από την Chipita.

H απόφαση βασίζεται στις από 29-12-2014 αποφάσεις των έκτακτων γενικών συνελεύσεων των μετόχων της απορροφώσας και της απορροφούμενης. Επίσης στο από 21-11-2014 πιστοποιητικό του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού / Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη της Κυπριακής Δημοκρατίας με το οποίο πιστοποιείται ότι, σύμφωνα με τα αρχεία που τηρούνται στο εν λόγω τμήμα, το μετοχικό κεφάλαιο της UFIB Limited ανέρχεται σε 100.980.000 ευρώ και διαιρείται σε 100.980.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.


Παράλληλα η Chipita προχωρά σε μία κίνηση-έκπληξη για τα μέχρι στιγμής δεδομένα καθώς αποφάσισε τη μεταφορά της έδρας της στην Ελλάδα καθώς τα τελευταία χρόνια η έδρα της ήταν στην Κύπρο. Απώτερος στόχος για την κίνηση αυτή είναι οι βλέψεις του μεγαλομετόχου της Σπύρου Θεοδωρόπουλου για εισαγωγή της μετοχής της εταιρίας προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ίσως και μέσα στο 2016.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη