Trending

Ποιοί θα είναι οι Υπουργοί εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Agnes L.

Οι μισοί από τους δέκα υπουργούς που θα αποτελέσουν την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, εάν φυσικά κερδίσει τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτόν το στόχο έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπό βεβαίως να τον κάνει πράξη. Όπως προβλέπει το σχέδιο που έχει συντάξει μια ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον Νομικό Σύμβουλο του Αλ. Τσίπρα Δημήτρη Τζανακόπουλο μειώνει τα υπουργεία με συνενώσεις χαρτοφυλακίων. Αλλά θα υπάρξουν αρκετοί αναπληρωτές Υπουργοί που ουσιαστικά θα είναι Υπουργοί αφού θα λαμβάνουν τις αρμοδιότητες από τον Πρωθυπουργό εν αντιθέσει με τους Υφυπουργούς που τις αρμοδιότητες τις παραχωρεί ο Προϊστάμενος Υπουργός τους, πολλές φορές σε συνεννόηση με το Μαξίμου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών. Στο Υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης ο Γ.Σταθάκης, στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοντζιάς ή ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ωστόσο μπορεί να αναλάβει το Υπερ-υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών. Και για το Υπερ-υπουργείο Υγείας ο Αλέξης Μητρόπουλος. Το Υπουργείο Εργασίας προορίζεται για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ή τον Δημήτρη Στρατούλη, ενώ για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ακούγεται το όνομα επιφανούς δικαστικού. 
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη