Trending

Πωλούνται πολλά ελληνικά νησιά

Στο σφυρί έχουν βγει πολλά ελληνικά νησιά τα οποία αναμένεται να αλλάξουν χέρια τους επόμενους μήνες σε τιμές που ξεκινούν από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι υποψήφιοι είναι οι περισσότεροι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως από τη Σαουδική Αραβία. Τα κίνητρα είναι αρκετά - όποιος αγοράσει νησί στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, λαμβάνει αυτομάτως πενταετή άδεια παραμονής στη χώρα μας με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια, για τον ίδιο τον αγοραστή αλλά και την οικογένεια του. Όμως και η γραφειοκρατία είναι τεράστια καθώς χρειάζεται να συγκεντρωθούν 32 άδειες για να λάβει κανείς την κυριότητα, μεταξύ των οποίων γνωμάτευση της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

40 με 50 νησιά βρίσκονται προς πώληση: μεταξύ αυτών η Νήσος Σοφία στις Εχινάδες, η Νήσος Μόδι κοντά στην Κεφαλλονιά, η Νήσος Βούβαλο στον Αμβρακικό Κόλπο, η Χερσόνησος Κατακάλι κοντά στην Κόρινθο, το Τραγονήσι στον Σαρωνικό, η Νήσος Στρογγυλό κοντά στο νησί του Μαράθου και πολλά άλλα.

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη