Trending

Σεισμός στο Μαρούσι! [χάρτης]

Ανακοίνωση σχετικά με το σεισμό που καταγράφηκε στις 8:32 το πρωί και έγινε αισθητός στο λεκανοπέδιο με επίκεντρο το Μαρούσι εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει: «Από τον σεισμό δεν κατεγράφησαν ζημιές ή τραυματισμοί. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής».
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν 3,3 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και στο Mall.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οπως είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο καθηγητής καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πάντως το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό από προηγούμενες δονήσεις, ενώ οι υπεύθυνοι του Γεωδυναμικού δηλώνουν έκπληκτοι από την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός.

Δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη