Trending

Στάση πληρωμών σε γνωστή βιομηχανία;

Δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) καθώς πήγαν στην τράπεζα για να πάρουν το μισθό τους και δεν υπήρχε ούτε ευρώ. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους Χριστόδουλος Βαρκάκης "πήγαμε να πληρωθούμε τον μισθό μας στην τράπεζα και δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ. Ψάχνοντας το τι συμβαίνει, πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών μας, κατόπιν εντολής του εκκαθαριστή. Μου είπανε ότι αυτό έγινε προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας στους τευτλοπαραγωγούς που ανέρχονται στα 18 εκατ. ευρώ. Επί σειρά πέντε χρόνων να μην πληρώνουν τους 250 εργαζομένους της ΕΒΖ, δεν πρόκειται και πάλι να ισοφαρίσουν τις οφειλές τους στους καλλιεργητές."

Και ενώ οι τευτλοπαραγωγοί αναμένουν να πληρωθούν η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης χρειάζεται τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της. "18 εκατ. ευρώ απαιτούνται για να πληρωθούν παραγωγοί, τευτλοεξαγωγείς, μεταφορείς, άλλα 5 εκατ., ευρώ για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη φετινή καμπάνια και 8 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στη ΔΕΠΑ" τόνισε ο κος Βαρκάκης.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη