Trending

Τι περιέχουν οι πατάτες των McDonald's

Έρευνες που έγιναν στις τηγανητές πατάτες των McDonald's και δημοσιεύθηκαν στη Daily Mail Online αποκαλύπτουν τα εξής:

Αρχικά, οι πατάτες των  ΜcDonald's συλλέγονται από τα χωράφια στη συνέχεια ξεφλουδίζονται και ξεπλένονται με καυτό νερό για να καθαριστούν. Στη συνέχεια κόβονται σε λεπτές λωρίδες. Αφού πάρουν το επιθυμητό σχήμα εμπλουτίζονται με διάφορα συστατικά τα οποία ενισχύουν την ποιότητα τους, την γεύση τους και την εμφάνιση τους, όπως λάδι κανόλα, λάδι σόγιας, φυσικό άρωμα βοείου κρέατος, υδρολυμένο γάλα, κιτρικό οξύ και φυσικά διμεθυλοπολυσιλοξάνη (μια μορφή σιλικόνης που τοποθετείται για λόγους ασφάλειας καθώς εμποδίζει το λάδι από το να αφρίζει.)
Στη συνέχεια η ''δεξτρόζη'', μια μορφή φυσικής ζάχαρης φροντίζει ώστε η πατάτα να διατηρεί το χρυσό της χρώμα μετά το τηγάνισμα. Το νάτριο και το πυροφωσφορικό οξύ συμβάλουν στο να μην "μαυρίσει'' η πατάτα. Σειρά έπειτα έχει το αλάτι. Τέλος, οι πατάτες καταψύχονται και μεταφέρονται στα διάφορα εστιατόρια, όπου και τηγανίζονται για δεύτερη φορά. 
Όπως σημειώνεται τα ανωτέρω συστατικά είναι ασφαλή για τον οργανισμό και χρησιμοποιούνται μόνο για το αισθητικό αποτέλεσμα.
Πηγή

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη