Trending

Γ.Βαρουφάκης: Αν δεν βρεθεί καμία συμφωνία είναι προτιμότερος ο θάνατος

Αν δεν βρεθεί καμία συμφωνία με τους δανειστές "είναι προτιμότερος ο θάνατος". Αυτό δηλώνει ο γνωστός οικονομολόγος, Γ. Βαρουφάκης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθηνών, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, La Tribune.

Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνει κυβέρνηση θα προτείνει στους εταίρους ένα σχέδιο που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο και θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα τη διευθέτηση του χρέους και την αποπληρωμή του ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Επίσης, θα περιλαμβάνει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ευρωπαϊκές επενδύσεις.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει "Τι θα κάνετε όμως εάν καμία συμφωνία δεν είναι δυνατή;", ο κ. Βαρουφάκης απαντά "Ε τότε λοιπόν το λέω καθαρά:

Ο θάνατος είναι προτιμότερος, το αληθινό έλλειμμα της Ελλάδας είναι έλλειμμα αξιοπρέπειας, εξαιτίας αυτού του ελλείμματος αποδεχθήκαμε μέτρα βλακώδη και αυτό τροφοδοτείσαι ένα φαύλο κύκλο αναξιοπρέπειας η οποία συντηρεί τη δυσαρέσκεια, το φόβο. Πρέπει να βρούμε την αξιοπρέπειά μας, το πνεύμα με το οποίο στις 28 Οκτωβρίου 1940 είπαμε ΟΧΙ στο τελεσίγραφο της Ιταλίας και του Μουσολίνι. Ούτε τη στιγμή εκείνη είχαμε τα μέσα να πούμε όχι και όμως το κάναμε. "

Ερώτηση "Τι εννοείται με τον «θάνατο»; Έξοδο από το ευρώ;"

Απάντηση: "Ο όρος θάνατος είναι αλληγορικός. Και όπως κάθε αλληγορία όσο λιγότερο την εξηγούμε τόσο καλύτερα την καταλαβαίνουμε. Όσο για την έξοδο από το ευρώ επιμένω ότι έχουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό."
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη