Trending

Αποκαλύψεις από το Paris Match για τη σχέση Βαρουφάκη - Πιγκάς

Σε αποκαλύψεις προχώρησε το γαλλικό περιοδικό Paris Match για τη σχέση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής της Lazard Ματιέ Πιγκάς.

Οκτώ ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές, ο Ματιέ Πιγκάς πετούσε προς την ελληνική πρωτεύουσα με το ιδιωτικό Falcon για να προτείνει τις υπηρεσίες του. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στο 121 Μπουλβάρ Οσμάν, στο Παρίσι» έγραψε η Wall Street Journal. Είναι η διεύθυνση της τράπεζας Lazard, της τράπεζας που συμβουλεύει σήμερα την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο». 

To Paris Match παραθέτει επιπλέον λεπτομέρειες από την συνάντηση Πιγκάς - Βαρουφάκη, πριν το κρίσιμο Eurogroup. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός για το ξυρισμένο κεφάλι του σαν τον Μπρους Γουίλις, τον περίμενε με τζιν και αθλητικά», γράφει το περιοδικό.«Γεια, τι κάνεις;» του είπε στα αγγλικά.

Πολύ χαλαρός, όπως φαινόταν. Και πολύ μόνος, επίσης.«Είχε δίπλα του μόνο έναν σύμβουλο επικοινωνίας και δύο βοηθούς, δύο κόρες φίλων του που είχε προσλάβει την προηγούμενη μέρα» διηγείται ο Πιγκάς. «Δεν είχε ανάγκη από μια στρατιά οικονομολόγων», προσθέτει ο Πιγκάς με θαυμασμό. «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» σχολιάζει. Αυτό που συμβαίνει δεν το έχει ξαναδεί ο τραπεζίτης. «Εδώ δεν χάνουν χρόνο με κουβέντες. Ολα είναι άτυπα και πολύ γρήγορα. Συζητούν, αποφασίζουν και εκτελούν».

Βρήκαμε τον Ματιέ Πιγκάς να ντοπάρεται. Κατανάλωνε συνεχώς ενεργειακά ποτά και καραμέλες με coca cola. Πέρασε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με μια ομάδα 15 ανθρώπων» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Σαραντά οχτώ ώρες δουλειάς χωρίς διακοπή με στόχο να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας. Από τη στιγμή του εκλογικού θριάμβου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου, το αφεντικό της τράπεζας Lazard της Γαλλίας δεν αφήνει ούτε λεπτό τον χαρισματικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη