Trending

Αρχίζει η δίκη Βγενόπουλου - MIG: αποκαλύψεις

Tην Τρίτη στο 1ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 10 το πρωί, πρόκειται να εξεταστεί ως μάρτυρας ο Ανδρέας Βγενόπουλος στα πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης αφορά στη μήνυση που κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του περιοδικού HOT DOC, για συκοφαντική δυσφήμηση, για τις αποκαλύψεις που έγιναν για την δράση του Βγενόπουλου, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Στο περιοδικό HOT DOC, όπως αναφέρει το Κουτί της Πανδώρας, δημοσιεύτηκαν στοιχεία από την έρευνα της Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για το Βατοπέδι. Σε αυτήν γινόταν η αποκάλυψη ότι ο Βγενόπουλος μέσω της Τράπεζάς του δάνειζε επιχειρηματίες οι οποίοι έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις εταιρείες του, εμφανίζοντας έτσι ευρωστία και ισχυρή εικόνα για την MIG. Ως εγγύηση μπήκαν απλώς οι μετοχές. Η Τράπεζα ουδέποτε ζήτησε από τους δανειοδοτούμενους να επιστρέψουν χρήματα όπως θα έπρεπε μετά την πτώση των μετοχών ούτε αφαίρεσε τα δάνεια προς τις συνδεδεμένες εταιρίες από τα ίδια κεφάλαια της. 

Μάλιστα, συνεχίζει το Κουτί της Πανδώρας, η Κυπριακή Βουλή και η εισαγγελία της Κύπρου, είχαν ζητήσει δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Βγενόπουλου και συνεργατών του σε ύψος 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη