Trending

Ελληνική εταιρία "σήκωσε" κεφάλαια 50 εκατομμυρίων δολαρίων

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις πιό πετυχημένες περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων και spin off στην Ελλάδα καθώς η συγκεκριμένη εταιρία κατόρθωσε να ολοκληρώσει επιτυχώς και τον δεύτερο κύκλο χρηματοδότησής της, εξασφαλίζοντας 21 εκατομμύρια δολάρια από την StarVest Partners, την Bain Capital Ventures, την American Express Ventures και την Citi Ventures.

Πρόκειται για την εταιρία Persado που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον τον Άλεξ Βρατσκίδη, συνιδρυτή και πρώην CEO της Upstream. Η Persado δραστηριοποιείται στο λεγόμενο μάρκετινγκ πειθούς (persuasion marketing), ενώ μέλος του ΔΣ και κύριος μέτοχος της εταιρείας (μαζί με τον Άλεξ Βρατσκίδη και την Bain Capital) είναι ο πρόεδρος και έτερος ιδρυτής της Upstream, Μάρκος Βερέμης.

H Persado είχε ήδη εξασφαλίσει στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης 15 εκατ. δολάρια, με κύριο συμμέτοχο την Bain Capital Ventures (14 εκ. δολάρια) ενώ στον γύρο συμμετείχε επίσης και η TL Capitol (1 εκ. δολάρια). Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα 19 εκατ. δολάρια που έχει ήδη επενδύσει η ίδια η UpStream, με τα συνολικά κεφάλαια να ξεπερνούν τα 50 εκατ. δολάρια.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη