Trending

Έρχεται συμβιβασμός Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης - τι περιλαμβάνει

Προς συμβιβασμό βαίνει η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η ΕΕ φαίνεται ότι αποδέχεται το πρόγραμμα-γέφυρα που προτάθηκε από την Ελλάδα.

Ο συμβιβασμός αναμένεται να περιλαμβάνει ισχυρές δόσεις μνημονίου, new deal και για το χρέος. Η πρόταση της Ελλάδος για πρόγραμμα - γέφυρα έγινε δεκτό, ωστόσο περιλαμβάνονται σημαντικές παράμετροι του μνημονίου. 
Η αρχική διαφωνία της ΕΕ που ζητούσε παράταση του μνημονίου και της Ελλάδος που ζητούσε πρόγραμμα γέφυρα κατέληξε στην εξής λύση: πρόγραμμα γέφυρα με ισχυρότατες δόσεις μνημονίου. 
Η συμφωνία θα σφραγιστεί στο Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου του 2015 ή στις 20 Φεβρουαρίου σε νέο έκτακτο Eurogroup.  
Τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ έχουν κατανοήσει ότι η ρήξη θα προκαλέσει χάος και θα δημιουργήσει σκηνικό καταστροφής που καμιά από τις δύο πλευρές δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί, όπως αναφέρει το Banking News.
Με βάση πολύ σοβαρές ενδείξεις η νέα συμφωνία γέφυρα θα εμπεριέχει το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου ενώ η ΕΕ είναι έτοιμη να κλείσει ένα νέο deal για το χρέος με την Ελλάδα, αποδεχόμενη την πρόταση για ανταλλαγή ομολόγων με ρήτρες ανάπτυξης, επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων μάλλον στο 1%. 
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη