Trending

Η κόντρα Μ.Γλέζου - Ζ.Κωνσταντοπούλου για το Δίστομο βαθαίνει

Σε απάντηση προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβη μέσω ιστοσελίδας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή τα όσα έγιναν αλλά και τα όσα ακολούθησαν τα γεγονότα κατά την επέτειο μνήμης για τη σφαγή στο Δίστομο από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην ιστοσελίδα του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς αναρτήθηκε κείμενο με τίτλο «Απόψεις… alacart…». Σε αυτό υπενθυμίζονται περιπτώσεις κατά τις οποίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχθηκε την παρουσία του Γερμανού πρέσβη, όταν, ως πρόεδρος της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 είχε παραβρεθεί στις εκδηλώσεις Μνήμης της Μεγαλόπολης και δεν είχε αντιδράσει ούτε στην γερμανική κατάθεση στεφάνου, ούτε και στην ομιλία του εκπροσώπου της Γερμανικής πρεσβείας.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στο ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμφώνησε με ανάρτηση στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας που επιτίθεται σφόδρα στον Μανώλη Γλέζο και εκτιμάται ότι «είχαν τελικά κίνητρο αυτοπροβολής» και ότι «η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε».

Δείτε το κείμενο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών:

Απόψεις .. ala cart ...

Το ένα λάθος φέρνει το άλλο και η υπερβολή μερικές φορές οδηγεί σε έναν απίστευτο κατήφορο.

H Ζωή Κωσταντοπούλου επέλεξε να απαντήσει στα όσα έγιναν στο Δίστομο με την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης, Διαμαντή Καραναστάση.

Και ναι μεν αυτή η ανάρτηση προκαλεί θλίψη, αλλά το ότι "Προσυπόγραψε" όπως η ίδια λέει, αποτελεί για την ίδια ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα.

Εμείς να θυμίσουμε ότι δεν είχε τις ίδιες απόψεις στο 22-2-2015, όταν σαν πρόεδρος της βουλής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Μεγαλόπολης. Εκεί, όταν το επίσημο Γερμανικό κράτος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της πρεσβείας μίλησε από μικροφώνου στην εκδήλωση. Βίγλες Μεγαλόπολης: 71 χρόνια από την εκτέλεση 212 Ελλήνων (photos+video)

Υπάρχει άλλωστε και το βίντεο με τις καταθέσεις στεφάνων, αλλά και η ομιλία.

Δεν είχε επίσης την ίδια αντίληψη για το θέμα ούτε στις 10 Ιουνίου 2015, στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο. Πάλι σαν πρόεδρος της Βουλής, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.

Τον Ιούνιο του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις.

Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε όμως, παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.

Να δεχτούμε λοιπόν την αλλαγή στο τρόπο σκέψης της.

Όμως η προσυπογραφή ενός κειμένου σαν αυτό του στελέχους της Πλεύσης, δείχνει ότι οι κινήσεις και οι πράξεις της, είχαν τελικά κίνητρα αυτοπροβολής ή δε πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε." Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη