Trending

Φωτεινή Κριτσώνη: Η Δύναμη και η Εμπειρία πίσω από το Queens Tennis Club

Συνέντευξη στη Στέλλα Λιβανίου

Η Φωτεινή Κριτσώνη δεν είναι μόνο μια παθιασμένη παίκτρια τένις, αλλά και η ιδιοκτήτρια και δημιουργός του Queens Tennis Club, ενός από τους πιο σύγχρονους και εντυπωσιακούς αθλητικούς χώρους τένις στην Ελλάδα. Με αγωνιστικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο και εμπειρία στην ανάπτυξη αθλητικών υποδομών, η Φωτεινή έχει καταφέρει να μετατρέψει το πάθος της σε επαγγελματική επιτυχία, προωθώντας τον αθλητισμό και υποστηρίζοντας ενεργά τον ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό.




Ξεκινώντας το Queens Tennis Club

Φωτεινή, πες μας πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Queens Tennis Club. Τι σε ενέπνευσε;

Φωτεινή Κριτσώνη: Το τένις είναι κάτι που αγαπάω από μικρή. Ξεκίνησα να ασχολούμαι πιο σοβαρά όταν ήμουν 37 χρονών και από τότε έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μου, ακόμα κι αν δεν μπορούσα να προπονούμαι καθημερινά. Αρχικά έκανα προπονήσεις δύο φορές την εβδομάδα και αργότερα το αγωνιστικό κομμάτι με τράβηξε περισσότερο. Ήθελα να προχωρήσω και να καταφέρω πράγματα, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία.


Οι Διεθνείς Διακρίσεις

Εκτός από ιδιοκτήτρια του Queens Tennis Club, έχεις και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Πες μας περισσότερα.

Φωτεινή Κριτσώνη: Έχω φτάσει στη θέση 17 στο παγκόσμιο ITF ranking τον Μάιο του 2022. Αυτό έγινε δυνατό γιατί πήρα βαθμολογία 700 πόντων σε τουρνουά στη Βουδαπέστη. Παρά τις δυσκολίες και τα πισωγυρίσματα, συνεχίζω να προσπαθώ για καλύτερες επιδόσεις.


Η Ιδέα και η Υλοποίηση του Queens Tennis Club

Πώς υλοποιήθηκε η ιδέα του Queens Tennis Club; Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες;

Φωτεινή Κριτσώνη: Η ιδέα ξεκίνησε το 2008 και πήρε μορφή το 2021 όταν βρήκα τον κατάλληλο χώρο με τη σωστή χρήση γης. Η γραφειοκρατία ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο, αλλά μετά από τρία χρόνια καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο. Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω έναν χώρο που προάγει τον υγιή αθλητισμό με σωστές συνθήκες για προπόνηση και αγώνες.



Οι Εγκαταστάσεις του Queens Tennis Club

Φωτεινή Κριτσώνη: Έχουμε πέντε χωμάτινα γήπεδα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις για το χώμα που χρησιμοποιούμε. Οι υποδομές είναι σχεδιασμένες για καλή αποστράγγιση και σωστές συνθήκες παιχνιδιού, ανεξαρτήτως καιρού. Το κτίριο περιλαμβάνει σύγχρονα αποδυτήρια, καφετέρια και εστιατόριο με υπέροχη θέα στην Πεντέλη.


Οι Ρόλοι της Φωτεινής Κριτσώνη

Ως ιδιοκτήτρια και δημιουργός του Queens Tennis Club, ποιοι είναι οι ρόλοι σου στην καθημερινή λειτουργία του κλαμπ;

Φωτεινή Κριτσώνη: Έχω έναν πολυδιάστατο ρόλο, καθώς ασχολούμαι με τη διοίκηση του κλαμπ, τον συντονισμό των προπονήσεων και των τουρνουά, και την επίβλεψη των υποδομών. Επίσης, προσπαθώ να διασφαλίσω ότι οι αθλητές μας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, ενώ παράλληλα αναπτύσσω συνεργασίες με άλλους φορείς για την προώθηση του τένις.


Ο Ρόλος της Γυναίκας στον Αθλητισμό

Μου ανέφερες και δράσεις σου όπου υποστηρίζεις το γυναικείο τένις και τον ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό. 

Φωτεινή Κριτσώνη: Πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι σημαντικός για τις γυναίκες, ιδίως για μητέρες που χρειάζονται εκτόνωση και ψυχοθεραπεία μέσω του αθλητισμού. Στο Queens Tennis Club υποστηρίζουμε τις γυναίκες και προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε το πάθος για το τένις, ανεξαρτήτως ηλικίας ή οικονομικής δυνατότητας.



Το Μέλλον και οι Στόχοι

Ποια είναι τα επόμενα βήματα και οι στόχοι σου για το Queens Tennis Club;

Φωτεινή Κριτσώνη: Συνεχίζουμε με σειρά τουρνουά και στόχος μου είναι να διοργανώσουμε κάποιο ITF τουρνουά εδώ, αν και απαιτείται γραφειοκρατία και εγκρίσεις. Επίσης, θέλω να κάνω κάμπ σε συνεργασία με εξωτερικούς φορείς για να προωθήσουμε το τένις σε υψηλότερο επίπεδο.


Η Φωτεινή Κριτσώνη είναι η ζωντανή απόδειξη ότι με αγάπη και επιμονή, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο εκκίνησης. Η δημιουργία της, το Queens Tennis Club, δεν είναι μόνο ένας αθλητικός χώρος, αλλά ένας χώρος που προάγει τον υγιή και σωστό αθλητισμό για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το queenstennisclub.gr.


Συνέντευξη και επεξεργασία από τη Στέλλα Λιβανίου.

Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη